Барселона постигна успех с 2:1 над Бетис като гост в отложен двубой

...
Барселона постигна успех с 2:1 над Бетис като гост в отложен двубой
Коментари Харесай

Бетис - Барселона 1:2: Каталунците поведоха с 8 точки пред Реал на върха в Ла Лига

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Барселона постигна успех с 2:1 над Бетис като посетител в отсрочен дуел от 17-ия кръг на Ла Лига. Така тимът на Шави към този момент е с 50 точки на върха във краткотрайното класиране, на 8 пред Реал Мадрид, който е с мач по-малко. Бетис е шести с 31.

В 34-та минута попадение на Рафиня не бе прието поради засада. Барселона въпреки всичко поведе в 65-ата минута. Френки де Йонг извърши бързо директен свободен удар, пусна към Алехандро Балде, който сподели отличен взор върху играта и откри Рафиня, а бразилецът на празна врата се разписа.

Роберт Левандовски удвои задатъка на Барселона в 80-ата минута. След корнер Роналд Араухо смъкна топката към полския голаджия, а той с ювелирно осъществяване се разписа за 2:0. Пет минути по-късно Бетис съумя да върне едно попадение. След центриране отдясно Жул Кунде направи опит да почисти топката, само че той бе много неблаговиден и френският защитник заби с глава топката в личната си врата.

 

Други настоящи спортни вести:

Монпелие - ПСЖ 1:3: Мбапе изпусна две следващи дузпи и се контузи

Кошмарна вечер за звездата на " Пари Сен Жермен " Килиан Мбапе! " Златното момче " изпусна две следващи дузпи, след което се контузи при успеха с 3:1 против домакина " Монпелие " в мач от 21-ия кръг на френската Лига 1.

На " Стад де ла Мосон ", ПСЖ получи дузпа още в 7`, само че Бенжамен Лекомт отрази изстрела на Мбапе. Системата за видеоповторения (VAR) обаче се намеси и основният арбитър Жереми Пиняр подреди ново осъществяване, защото вратарят не бе стъпил на голлинията. Мбапе се провали и при втори опит, като този път изпрати топката в лявата греда. Той имаше опция за добавка от близка отдалеченост, само че пропусна на празна врата.

В 21` Мбапе напусна терена поради контузия в дясното бедро, с което тормози почитателите на ПСЖ. В рамките на идващите 12 дни на парижани предстоят 4 дуела, 3 от които основни - посещение на " Олимпик " Марсилия в осминафиналите за Купата на Франция, аудиенция на " Монако " в турнирно дерби и домакинство на " Байерн " Мюнхен в осминафиналите на Шампионската лига.

И без Мбапе, ПСЖ въпреки всичко преодоля съпротивата на " Монпелие ". Фабиан Руис откри резултата в 55`, а Лионел Меси удвои в 72`, преди Арно Норден понижи на 1:2 в 89`. Крайното 3:1 за столичани оформи влезлият като запаса Уорън Заир-Емери в първата минута от добавените 4.

Така ПСЖ оглавява класирането в Лига 1 с актив от 51 точки, следван от " Олимпик " Марсилия с 46 и приятната изненада " Ланс " с 45. Топ 4 добавя " Монако " с 41 точки. " Монпелие " остава 14-и с 20. В идващия кръг ПСЖ приема " Тулуза ", до момента в който " Монпелие " е посетител на " Страсбург ".

 

Манчестър Юнайтед - Нотингам  2:0 (5:0 общ резултат): „ Червените дяволи “ се класираха на финала за Карабао Къп

Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Нотингам в реванша от полуфиналите за " Карабао къп " и с общ резултат 5:0 се класира за финала на шампионата. На 26-и февруари на стадион " Уембли " първата купа за сезона в Англия ще си оспорват " алените дяволи “ и Нюкасъл. 

Головете за Юнайтед пристигна с два късни гола в границите на 3 минути дело на Антони Марсиал  и Фред. Завръщането в игра на Джейдън Санчо след 5 месец неявяване бе другата добра вест за почитателите на домакините.

Още с първия съдийски сигнал " алените дяволи " се настаниха в половината на гостите, само че по този начин и не затрудниха вратаря Хенеси. В 73-ата минута резултатът бе открит. Каземиро подаде към Марсиал, който продължи към Рашфорд. Английският национал опита да му върне и макар че пасът бе блокиран в началото, топката стигна още веднъж до Марсиал, който стреля в ъгъла с левия крайник за 1:0. 

180 секунди по-късно футболистите на Тен Хаг удвоиха задатъка си. Джейдън Санчо изведе Фернандеш отдясно, след което португалецът центрира към далечната греда. Там беше Рашфорд, който с паралелно подаване сервира топката на Фред и той от близко я бутна във вратата за 2:0. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР